phone +44 40 8873432 email info@maniva.com
  • en

Кабини за симултанен превод

Под наем

Конгрес Инженеринг предлага на своите клиенти професионални шумоизолирани кабини за симултанен / синхронен превод с вградена вентилация. Те отговарят на стандарта ISO 4043, както и на европейските и световни изисквания за шумоизолираност. Компанията е оторизиран представител на холандската  Audipack и френската  JPemBall, които произвеждат напълно синхронизирани с ЕС професионални мобилни кабини за симултанен / синхронен превод.

Основни елементи при техническото осигуряване на конферентни мероприятия с международно участие са както апаратурата за симултанен превод, така и мобилните професионални шумоизолирани кабини за преводачи. Кабините за симултанен превод са със стандартни размери. Произведени са от специални олекотени и огнеупорни материали, което позволява лесното им транспортиране и сглобяване и гарантира сигурност при работата с тях. Кабините са модулни, като могат да бъдат изградени за съответния брой преводачи. В частни случаи фирмите производители имат решения за един преводач в кабина.  При събитие с един чужд език се използва стандартно една кабина за двама преводачи. При събития на ЕС кабината за двама преводачи лесно може да се разшири за трима или четирима.

За да се осигури удобство и комфорт на преводачите, кабините за симултанен превод се оборудват освен с микрофони за преводачи, и със захранване за лаптоп, телефон. На масичката в кабината се поставят осветителни тела, които при нужда могат да бъдат използвани от преводачите.

AUDIPACK Silent Series

Професионални шумоизолирани кабини за симултанен превод

Кабини за превод от серия AUDIPACK Silent 9300

AUDIPACK Silent 9300 е професионална мобилна кабина за симултанен превод. Тя се характеризира с много бърз и лесен монтаж. Стандартно кабината е предвидена за двама преводачи, но може лесно да се разшири за трима или четирима. Тази кабина е напълно мобилна и е подходяща за всякакъв вид конферентни системи.

Кабината от серията Silent Series Booth е единствената кабина за превод, която отговаря на най-новите изисквания на стандарт ISO 4043. Състои се от 8 взаимозаменяеми стенни панела,  4 от които са оборудвани с прозорци тип Security Glass (безопасно стъкло) и допълнително 2 таванни панела.

В стандартния комплект кабината е оборудвана с маса. Вентилационната система е по желание, като може да се избере фиксирана – “Type A” или подвижна – “Type B”. Двата варианта са предвидени за монтаж в таванните панели. За пренасяне и съхранение се използва специален кейс на колела.

Предимства

 • Лесен монтаж
 • Стандартно изпълнение за двама преводачи

Технически спецификации

 • Отговаряща на стандарта ISO 4043
 • Вътрешни размери 1600 x 1600 x 2000 mm (WxDxH)

Аксесоари:

Транспортен кейс на колела с предно отваряне Silent 9300
Транспортният кейс на колела е проектиран и изпълнен за транспорт и съхранение на кабина за симултанен превод Silent 9300 за двама преводачи. Той съдържа и масата за вграждане в кабината и вентилационната система. Транспортният кейс е с отварящ се преден капак.

Транспортен кейс на колела с горно отваряне Silent 9300
Транспортният кейс на колела е проектиран и изпълнен за транспорт и съхранение на кабина за симултанен превод Silent 9300 за двама преводачи. Той съдържа и масата за вграждане в кабината и вентилационната система. Транспортния кейс е с отварящ се горен капак.

Помощно устройство за монтаж
С помощното устройство за монтаж един човек може сам да монтира цялата кабина за симултанен превод Silent 9300. При монтаж се позиционира първият панел, като вторият се монтира лесно и бързо към първия, а всеки следващ панел се монтира към вече изградената конструкция също така лесно и бързо.

Вентилационна система А (фиксирана)
Вентилационната система тип А е фиксирана към таванните панели. Всяка кабина тип Silent 9300 за двама преводачи има два таванни панела с фиксирана вентилационна система. Вентилационната система се захранва с 220 V, като има букса за захранване на съседна вентилационна система.

Вентилационна система B (подвижна)
Подвижната вентилационна система за кабина тип Silent 9300 за двама преводачи се състои от 2 подвижни компонента. Всеки компонент представлява кутия с вграден изсмукващ вентилатор, който може да бъде поставен върху един или двата таванни панела. Вентилационната система се захранва с 220 V, като има букса за захранване на съседна вентилационна система.

J.P’emBall POLYTCAB® Series

Професионални шумоизолирани кабини за симултанен превод

J.P’emBall POLYTCAB® 2100

Преносима кабина за симултанен превод. Стандартна за двама преводача и опционална разширяема за до 4 преводачи в кабина.

Компоненти: Polytcab® 2100 е съставена от 10 отделни панела, които могат да бъдат закрепени заедно, благодарение на заключваща система, вградена в ръбовете на всеки панел, която позволява сглобяване за 10 минути.

Разполагане: За сглобяването на кабината са необходими само шестогранен ключ и 10-те панела, тъй като положението на всеки панел е проектирано така, че кабината  да се изгради без никакви подвижни стълбове в ъглите.

Материали: J.P’emBall не използва пожароопасни материали в производството на преводаческата кабина (съгласно изискванията на стандарта ISO 4043 за кабини за симултанен превод) чрез избора на най-малко М2 материали и 90% М1 материали. Звукоизолиращи пенопласти са поставени върху миеща се изкуствена кожа,  която е перфорирана и дава добър глобален изглед на вътрешността.

Предимства:

(1) 73 см. вход.  (2) Вратата може да бъде поставена от всички страни на кабината. (3) Широки прозорци : 78 см. широчина, всеки с алуминиев профил. (4) Работна маса, поставена върху звукоизолиращ съставен материал. (5) Опция : Ултрабезшумна вентилаторна система (9dB), интегрирана в дебелината на тавана, 12V, серийно. (6) Опция: пенопластово съединяване, не драскащо / висока устойчивост, за да следва неравностите на пода.

.

POLYTCAB® 2100 H

Тази версия на Polytcab® 2100 беше създадена, за да отговаря на европейските закони за устройване на инвалиди на работа. Така нейната врата е по-широка, разширена до 93 см., което позволява достъп на преводач на инвалиден стол. Въпреки това, такава широка врата трябва да бъде поставена и изработена по поръчка. Обаче е възможно да се купи специален комплект Врата + малък панел, за да се трансформира Polytcab® 2100 в Polytcab® 2100Н.

J.P’emBall POLYTCAB® 400-600

Преносима настолна кабина:

 • Сгъваема в преносима опаковка.
 • Използвани са противопожарни материали. *
 • Антиабразивен 5 мм. поликарбонатен прозорец.
 • Широки прозорци отпред и отстрани. *
 • Маса, покрита със звукопоглъщащ материал. *
 • Време за сглобяване: 1 мин. 30 сек., от един човек, без никакви инструменти

* Съответства на стандарта ISO 4043.