phone +44 40 8873432 email info@maniva.com
    • en

История

Конгрес Инженеринг

Динамика в развитието. Постоянство в целите и приоритетите.

Разгледайте:

2002

Основана е компанията Конгрес Инженеринг - с ясна цел и неясно бъдеще…

2002 -

2003

Фирмата показва професионален подход и отговорност. За пръв път на българския пазар се използва модерна техника и апаратура със световно качество. Професионалните преводачески системи, произведени от световните лидери в тази дейност, вече са на разположение на находчивите и предприемчиви организатори на събития в България.

2003 -

2004

Конгрес Инженеринг подписва множество договори за техническо осигуряване на мероприятия с водещи туристически компании, ПР и преводачески агенции, хотели и центрове за събития.

2004 -

2005

Благодарение на професионалните мобилни системи и собствения транспорт, Конгрес Инженеринг успява да развие конгресния туризъм в множество дестинации извън столицата. Малки населени места и отдалечени градове, летни и зимни курорти и локации с развиващ се бизнес откриват нови възможности за популяризиране и развитие.

2005 -

2006

Компанията поема множество конферентни събития, като превръща София в популярна дестинация – домакин на световно значими събития и гости от Европа и света.

2006 -

2007

Съвместно с партньорите си от Македония Конгрес Инженеринг прави първия си пробив зад граница. В Охрид се провежда първата в региона и уникална по сложност международна конференция на НАТО - с 26 кабини за симултанен превод в три основни помещения. През следващите години представители на компанията изпълняват поръчки и осигуряват технически поредица събития в Румъния, Унгария, Австрия, Македония, Албания, обменят опит в Сейнт Луис/ САЩ, Хонконг / Китай…

2007 -

2008

Представители на компанията посещават световното изложение за професионална техника и оборудване (ProLight + Sound) във Франкфурт, Германия. Така се поставя началото на постоянното участие на Конгрес Инженеринг в най-големите световни изложения за професионално техническо оборудване във Франкфурт, Амстердам, Лондон, Лас Вегас и събития в Китай и Русия. Нашите специалисти редовно участват в международни обучения и дистрибуторски срещи, където обменят опит със свои колеги.

2008 -

2008

Конгрес Инженеринг първа в България предлага система за специални панорамни проекции и видеонаслагване (3D mapping). Екстрийм Медиа Сървър (EMS) за пръв път е използван в България за прожектиране на 12-метров панорамен екран. Така страната получава възможност да посрещне светила на денталната медицина, а българските специалисти в тази област - да присъстват на поредица специални панорамни презентации.

2008 -

2009

Партньорската мрежа на фирмата значително се разширява. Конгрес Инженеринг се заема с ежегодно обучение на маркетинг отделите на партньорските компании, като запознава служители им с предлаганите от фирмата технически иновации и новостите в света на събитийния бизнес.

2009 -

2010

Конгрес Инженеринг вече е официален представител за България на редица европейски компании, лидери в производството на професионална конферентна техника, системи и оборудване. Фирмата предлага на българския пазар цифрови системи на BOSCH Security Systems, Германия; висококачествени екрани от австрийския лидер AVstumpfl; първите сертифицирани безжични системи за гласуване от холандската компания IVS; продукти с безкомпромисно качество и професионални кабини за симултанен превод, отговарящи на ISO 4043 от Audipack, Холандия и други, доказани във времето технологии и апаратура.

2010 -

2011

Зад гърба си фирмата вече има над 10 000 събития и множество конференции с международна значимост. Държавни глави и други висши политици и общественици от Европа, САЩ и света, между които Михаил Горбачов, Ангела Меркел, Дилма Русеф и Умберто Еко, лично са се доверявали на специалистите на Конгрес Инженеринг.

2011 -

2011

Разрастват се възможностите в областта на преводаческите услуги, като се осигурява симултанен превод на 12 работни езика за събития от всякакъв ранг и калибър. Международната презентация на The Coca Cola Company протича блестящо, благодарение на предоставените системи и професионални преводачи.

2011 -

2012

Конгрес Инженеринг чества 10-тата си годишнина. Компанията посвети празненството на хармоничното съчетаване на високите технологии и изкуството. С много настроение Конгрес Инженеринг отбеляза своя успех и високите постижения с колеги, партньори и приятели, сред които представители на бизнеса, на PR, туристически и рекламни агенции, правителствени и неправителствени организации, представители на най-луксозните хотели в страната, колеги от чужбина. Утвърждавайки връзката между бизнеса и изкуството, представителите на компанията споделиха своята формула за успех - съчетание между постоянство и ангажираност, вдъхновение и упорита работа, прецизност и внимание към всеки детайл.

2012 -

2013

Националният дворец на културата е домакин на 51-вата година среща на Световната асоциацията по компютърна лингвистика. На мащабното събитие присъстват над 1500 делегати. Конгрес Инженеринг обезпечава техническата поддръжка, предоставяйки системи за симултанен превод, видеооборудване, озвучителни системи, сценичен дизайн и декорация.

2013 -

2014

Вече няколко години Конгрес Инженеринг предлага уникалната услуга „ВИЖТЕ ДНЕС ВАШЕТО УТРЕШНО СЪБИТИЕ“, чрез която клиентите се запознават с подробен проект на ивента, който предстои да организират. Изготвя се визуално представяне на идеите и дизайна, подкрепено с чертежи и фотореалистични пространствени 3D проекти. Компанията издава луксозна брошура с някои вече осъществени проекти на събития със специален дизайн и аранжировка.

2014 -

2014

Конгрес Инженеринг успешно налага на българския пазар професионалните безжични системи за гласуване. До този момент през годините фирмата е осигурила технически редица гласувания с различен характер и брой делегати. След като години наред такива системи се наемаха само за събиране на мнения на медицински и фармацевтични конференции, на анонимността и гарантирано коректния резултат, осигурен от нас, започнаха да се доверяват клиенти с различен профил, между които Нотариалната камара на България, Български зъболекарски Съюз, ЧЕЗ АД, Върховен касационен Съд на Република България, университети, медицински заведения и организации. Предлаганите от Конгрес Инженеринг системи са с гарантирана анонимност и конфиденциалност. С тяхна помощ бяха гласувани акции в размер на милиони евро, без манипулации бяха избирани лица на висши и отговорни постове и дори се използваха в телевизионни формати.

2014 -

2015

Продажбите на професионално оборудване нарастват значително през последните години. Конгрес Инженеринг е представител и директен вносител на подбрани доказани европейски производители, световни лидери, специализирани в производството на професионално конферентно оборудване. Фирмата разполага с обучен екип специалисти, монтажисти и проектанти. Отдел продажби на компанията бележи завидни резултати, като зад гърба си има множество успешни проекти в министерства и съдебни институции, хотелски и учебни зали, конгресни центрове и държавни пресклубове, редица общински зали и военни звена… Благодарение на това, че действа професионално и разбира нуждите на своите клиенти, Конгрес Инженеринг осъществи и редица сделки извън страната - продажби на техническо оборудване на няколко континента.

2015 -

2016

За нас всяка година е ново предизвикателство и признато постижение!

2016 -