5=4 !? (Тенис турнир 24.10.2015)

октомври 24, 2015 |by admin | 0 Comments | Конферентна техника

Пет състезатели, представители на Конгрес Инженеринг, спечелиха четири от общо осемте купи на тенис турнира организиран от Българската федерация по тенис, Българо-скандинавската търговска камара и Германо-българска индустриално-търговска камара. Първото по рода си събитие отбеляза голям интерес, като събра елита на бизнеса у нас. В състезанието провело се на кортовете на Националния тенис център участваха управители на фирми като Луфтханза, DHL, BNP Pariba, Конгрес Инженеринг и редица други водещи членове на камарите.

Първото място при мъжете спечели Иван Лалов, а при жените триумфира Албена Бешкова. В турнира по двойки най-добре се представиха Ели Низимова и Ален Мъгърдичиян. Те получиха своите награди от управителя на Националния тенис център Георги Дончев и Адриана Стоянова – административен мениджър на Българо-Скандинавска търговска камара.

Така се постави едно ново начало, където тенисът е спорта, който обедини служители от различни фирми и компании, давайки им възможността да се запознаят и да осъществят нови бизнес контакти.

Конгрес Инженеринг винаги е заявявала специално отношение към спорта, като подкрепя различни по характер спортни изяви и състезания. Неотдавна, в Пампорово, представители на фирмата отново вдигнаха приза в организираното от Американската търговска камара в България (AmCham) ски състезание. Същата година демонстрираха завиден отборен дух и умения на турнира по петанк, провел се в Докторската градина в София, организиран от Френско-българската търговска камара.

Водени от вижданията и идеите на Управителя на Конгрес Инженеринг, Кристиян Гедов, служителите на фирмата винаги залагат на отборния състезателен дух и желанието да постигнат целите си.

KEEP READING

Устойчивост в събитийния мениджмънт

юни 3, 2015 |by admin | 0 Comments | Конферентна техника

„Устойчивост в събитийния мениджмънт“, такава беше темата на организираната от американската търговска камара в България (AmCham) работна среща на 3 Юни 2015 в Столична Библиотека, гр. София.

Представители на Конгрес Инженеринг бяха поканени да представят, пред подбрани членове на камарата, презентация базирана на добрите практики от дългогодишния им опит в провеждането и управлението на устойчиви събития.

Конгрес Инженеринг е с изключително богат опит в организирането и техническото обезпечаване на качествени и успешни събития.

Хиляди различи по характер и тематика мероприятия, близо петнадесет години професионална дейност в конферентния бранш в страната и чужбина, висококвалифициран и отдаден персонал, множество изключително успешни и дългогодишни партньорства, безкомпромисно качество на техническото оборудване, неоспоримо постоянство и лоялност, това са само част от „козовете“, които Конгрес Инженеринг не крие в ръкава, а гордо поставя върху масата на събитийния бизнес в България…

От страна на Конгрес Инженеринг презентацията представи инж. Велизар Монев-Директор Продажби, който е част от компанията от 2003 година.

В събитието взеха участие и представители на компаниите: Intertek, AIM Group International, Vivacom и United Partners.

УСТОЙЧИВОСТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СЪБИТИЯ – ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ НА КОНГРЕС ИНЖЕНЕРИНГ

Устойчивите събития са нещо, за което все по-често се говори през последните години. Въпросите, свързани с техния мениджмънт са много: могат ли да се организират устойчиви събития на световно ниво независимо от бюджетния потенциал? Съществуват ли времеви ограничения? Възможно ли е да бъдат организирани от малки и средни предприятия или са достъпни само за големи компании? Могат ли да се адаптират критериите за устойчивост към спецификата на работата на различните фирми?

Освен отговорите, залегнали в разработените вече световни стандарти в това отношение, можем да добавим още неща от дългогодишната практика на Конгрес Инженеринг в организирането на събития от всякакъв характер и калибър. Ако трябва да бъдем кратки, те се свеждат най-вече до три неща:
– качествено техническо оборудване;
– компетентен персонал;
– коректни и лоялни взаимоотношения с партньорите.

ВИСОКОКАЧЕСТВЕНОТО ТЕХНИЧЕСКО ОБОРУДВАНЕ – ЗАДАЧА НОМЕР ЕДНО

Инвестираме в нова, модерна и скъпо струваща техника, която отговаря на най-съвременните международни изисквания и стандарти.
За да задоволи все по-нарастващите изисквания на клиентите и да отговори на новите технологични предизвикателства, Конгрес Инженеринг постоянно инвестира в разнообразна и нова апаратура, често без аналог на българския пазар. Не е за вярване, но буквално няколко седмици след дебюта на някои от революционните решения на световната сцена те вече могат да се намерят и у нас.
При избора на нова апаратура фокусът е върху осигуряване на последна дума на техниката, произведена от световно известни компании, чието високо качество е гарантирано от спазването на международните стандарти. Точно това гарантира високата надеждност на апаратурата ни и нейната безпроблемна работа по време на събития от всякакъв вид.
По отношение на организиране на големи конферентни събития Европейската комисия е въвела определени технически и технологични изисквания, които трябва да спазваме в случаите, когато в България се организират международни събития. Запознати с тях, много международни компании също изискват организираните от тях събития да бъдат на ниво, което да отговаря на техния имидж, съобразени с международните стандарти.
Всичко това обаче има своята цена – покриването на европейските и международни стандарти води до известно оскъпяване на офертата, но гарантира световното ѝниво. Конгрес Инженеринг не прави компромиси с качеството на предлаганата услуга, предоставяйки евтина, съответно ненадеждна апаратура и недостатъчно добре подготвени кадри.

Вече повече от 13 години Конгрес Инженеринг се развива устойчиво, благодарение на усилията на мениджмънта, който, гледайки в бъдещето, внася у нас онези модели, които имат приложение в България. Новаторството ни не е самоцелно – избираме само онази техника, която ще бъде максимално полезна на нашите партньори. Инвестираме постоянно във възможността да създадем красиви от всяка гледна точка събития, които ще надхвърлят представите на нашите партньори и ще удовлетворят най-високите им изисквания.
Започнала първоначално своята дейност като компания за отдаване на техника под наем, с годините Конгрес Инженеринг се разви и днес вече не само отдава под наем апаратура и оборудване за различни по вид събития, а и в качеството си на официален представител за България на редица европейски производители продава и оборудва конферентни зали, изработва цялостни концепции за събития, предлага преводачи за симултанен и консекутивен превод, разполага със специален отдел за поддръжка на техническо оборудване, както и дизайнерски екип, който изработва 3D проекти на бъдещи събития, базирани върху зададени от клиента параметри.

„Вижте днес своето утрешно събитие“ е мотото, под което Конгрес Инженеринг успешно работи вече няколко години.

ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР – ВТОРАТА ПОЛОВИНА

Успешното събитие се състои от две равнопоставени компоненти: техническо оборудване и човешки фактор. Ако 50% от него е висококачествената техника, другите 50% са свързани с хората, които го организират и провеждат. Не бива да се подценява ролята на техническия персонал, от който зависи гладкото и безпроблемно протичане на едно събитие. В последните години тенденцията е да се търсят хора, които имат много повече технически познания и са получили необходимото обучение както у нас, така и в чужбина. Като партньор и представител за България на международно утвърдени компании като Bosch (Germany), Semin (Germany), Listen (САЩ), AV Stumpfl (Austria), Televic (Belgium), JP‘emBall (France) , Audipack (Netherland), IVS (Netherland) и др., Конгрес Инженеринг се фокусира върху постоянното повишаване на квалификацията на персонала си, като организира редовно обучения за членовете на екипа.
Нещо повече, нашите експерти в областта на техническата поддръжка на оборудването са с една крачка напред, изпреварвайки появата на нова и модерна техника в България. Те се запознават с нея още преди тя да се появи на пазара, преминавайки съответните обучения в чужбина, така че към момента, когато тази техника излезе на пазара, вече са готови за пълноценна работа с нея. Първото събитие, на което тя се използва, съвсем не е момента в който се проверяват уменията на служителите ни да боравят с тази техника, защото те отдавна са я овладели и познават в детайли всичките ѝ възможности и особености.

УСТОЙЧИВОСТ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Близките, дългосрочни и лоялни взаимоотношения между Конгрес Инженеринг и партньорите – луксозни хотели и конферентни зали в София и страната, туристически агенции, агенции за превод, PR и рекламни агенции, са друга силна позиция, която гарантира устойчивост.
Работата с дългосрочни партньори на основата на кооперацията, лоялността и взаимното зачитане на интересите е това, което откроява Конгрес Инженеринг на пазара на подобни услуги. Заедно с тях предлагаме на клиентите комплексни решения за мероприятия, които са сбор от редица последователни компоненти, така че да получат напълно завършен и готов продукт.
Отношенията на сътрудничество гарантират дългосрочното партньорство с хотели и собственици на зали, преводачески, туристически, PR и рекламни агенции, кетърингови компании и други външни доставчици на услуги. Важно е не само да не се злоупотребява с доверието между партньорите, а да се установят отношения, които напълно изключват нелоялната конкуренция. Точност, коректност на изпълнение на зададените параметри, своевременно осигуряване на техниката и техническия персонал, backup варианти в непредвидени ситуации, готовност за гъвкаво реагиране, симбиоза между техника и външни услуги са част от характерните черти в работата на компанията.

Ние в Конгрес Инженеринг вярваме, че:
•Не е редно да ставаш конкурент на собствения си партньор, затова дилемата „партньорство или конкуренция“ за нас не съществува.
•Убедени сме, че една фирма, която предлага технически услуги трябва да има необходимия бекграунд от технически познания.
•По отношение на качествено изпълнение на поръчката за нас няма значение дали събитието е камерно или е с огромен брой участници – всеки клиент получава еднакво качествена и изпипана до най-малкия детайл услуга, независимо дали става въпрос за ивент с 20 или 2000 участника.
•Всички региони в България трябва да се развиват, затова не отказваме поръчки, дори когато става дума за отдалечени, по-трудно достъпни или нетрадиционни дестинации, осъзнавайки, че провеждането на едно събитие е шанс за тях да се позиционират на събитийната карта на страната и да допринесе за техния просперитет.
•За нашите клиенти сме мобилни и сме готови отново и отново да излизаме извън територията на България, като гарантираме качеството на предоставената апаратура и специализиран технически екип, както и конкурентна цена за пълната ни услуга.
•За нашите партньори – хотели и конферентни центрове, е икономически по-изгодно да разчитат на нашите качествени услуги, вместо да купуват скъпо струващо оборудване, да инвестират в обучение на персонал и техническата му поддръжка, да влагат нови инвестиции за подмяната му с по-модерна и съвършена техника заради моралното му остаряване.
•Евтината услуга като правило означава евтина и ненадеждна техника, която може напълно да съсипе едно дълго и грижливо подготвяно събитие.

Всичко това прави Конгрес Инженеринг един търсен, предпочитан и надежден партньор, за съвместно реализиране на устойчиви и успешни събития в България и на Балканите.

KEEP READING

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ОБОРУДВАНЕ!

април 20, 2015 |by admin | 0 Comments | Конгрес Инженеринг, Конферентна техника |

Имаме удоволствието, отново, първи да запознаем българския потребител с най-новото от света на професионалните конферентни системи.

Конгрес Инженеринг е официален представител за България на конферентно оборудване от най-висок клас. Тази година отговорно, първи представихме на своите клиенти новата напълно цифрова и достъпна дискусионна система на „гиганта“ Bosch- системата Bosch CCS 1000 D, а вече успешно предлагаме и бижуто в дигиталния свят- безжичната Bosch DICENTIS.

Сега безжичната цифрова дискусионна микрофонна система Bosch DICENTIS е вече в България. Системата от ново поколение се отличава с изключителен дизайн и дискретност и в същото време предлага високо качество на звука и богат набор от функции.

Контрол чрез стандартен браузър или таблет, надеждна комуникация на 2,4GHz и 5 GHz, поддръжка и контрол на автоматична HD камера, вграден 4,3 инчов капацитивен сензорен дисплей, компактен ултра насочен микрофон, до 24 часа работа с едно зареждане, елегантен дизайн и кристален звук и това са само малка част от иновациите, които системата предлага…

Компанията Bosch e световен лидер в производството на професионални конферентни системи и решения, като вече десетки години диктува тенденциите и стандартите в оборудването за конферентни зали, инсталацията на дискусионни и преводачески системи и озвучителна техника.

KEEP READING

ДО ВЕГАС И ОБРАТНО

януари 16, 2012 |by congress | 0 Comments | Конгрес Инженеринг, Конферентна техника

КОНГРЕС ИНЖЕНЕРИНГ ПОСЕТИ НАЙ-ГОЛЯМОТО СВЕТОВНО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ПОТРЕБИТЕЛСКА ТЕХНИКА CES В ЛАС ВЕГАС, САЩ

Ежегодно в света се провеждат различни по характер и тематика изложения, на които фирми производители представят своите най-нови продукти и разработки.

Ежегодно представители на Конгрес Инженеринг, фирма лидер на българския пазар, предлагаща най-висок клас конферентна, озвучителна и презентационна техника, участват в най-големите световни изложения за професионално техническо оборудване. Такива специализирани изложения се провеждат предимно в Европа, в градове като Франкфурт- Германия, Амстердам- Холандия, Лондон- Великобритания. Тази година, съвместно с американското посолство и американската търговска камара в България, представители на Конгрес Инженеринг посетиха и най-голямото търговско изложение за потребителска електроника (The International Consumer Electronics Show – CES) в САЩ, Лас Вегас щата Невада. Споменавайки най-голямото, искам само да поясня, че изложението тази година се похвали с посещаемост от над 153 000 човека, като бяха демонстрирани повече от 20 000 нови продукта и се регистрира официално, като най-мащабното такова в историята на САЩ.

Коя нова технология ви направи най-голямо впечатление?
„Трябва да се има предвид факта, че това изложение поднася иновации предимно в областта на потребителската и битова електроника, така че разбира се водещи продукти тази година бяха в областта на безжичните мобилни устройства, като ултрабук компютрите, набиращи инерция все повече и повече в ежедневието ни и най-новите модели смартфони, без които вече не смеем да тръгнем никъде, не знаем да си вземем ли чадъра днес, по кой булевард да стигнем до работно място и разбира се да си проверим фейсбук профила за нови постове. С голям интерес бяха удостоени и джаджи като супер умна компютърна мишка или нечуплив калъф за смартфон, през който минава автомобил без да му навреди, но безспорно непобедими бяха опашките пред ултра тънкия SUPER OLED телевизор, малцина успяха да се доредят за да погледат най-новата технология за гледане на два различни телевизионни канала на един телевизор едновременно на цял екран. В най близко бъдеще няма да се налага да се караме у дома дали да се гледа мача или поредната перла в турските сериали, новите технологии са за това да се ползват и да дават решение на тези все по-наболели проблеми в потребителското ежедневие.“ – сподели инж. Велизар Монев, Директор продажби към Конгрес Инженеринг.

„Голямо внимание бе отделено на една разработка, навлизаща все повече в технологиите, която е на път да обърне наопаки разбиранията ни за ползване на електронните устройства. Импрегнацията представлява обработка на материите по такъв начин, че след нея всеки материал става устойчив на намокряне и защитен на 100% от водата. Така например веднъж обработени елементите в нашия мобилен телефон или лаптоп, го правят напълно водоустойчив и можем спокойно да го поставим под течаща вода без това да му навреди. Нагледна демонстрация бе направена върху една обикновена салфетка, която обработена по този начин бе потопена във вода и след изваждането и от съда с водата се оказа напълно суха и здрава. Замислете се навлизането на тази технология как би могла да промени начина и мястото на свободното използване на любимите ни устройства, скоро ще можем спокойно да бъдем онлайн под душа, в горещата вана или дори докато се гмуркаме за да се наслаждаваме на подводното морско разнообразието на някой екзотичен остров.“

Кое е новото, което може да намери приложение в България?– попитахме инж. Кристиян Гедов, който е собственик на фирмата.
„Всяко ново решение може да намери приложение в България. Въпрос на интерес от страна на съответните компании… Българския потребител е свикнал да върви в крак с новите технологии. У нас пазарът е развит в доста широки ценови граници, ако изобщо може да се говори за граници, независимо от стойността на изделието всяка нова разработка би могла да намери приложение и в България. Не се ангажирам да изброявам, защото във всяко направление новостите са безкрайно много. Най-важното е самата компания да прецени мащабността на съответното изделие, относно възможността да се закупува от по-голяма част от заинтересованите в дадената област потребители.“

А ще можете ли успешно да предлагате американските компании на българския пазар?
„Да. Определено отговорът е положителен. Повод на тази сигурност на ни дава на първо място високото качество на продукцията, произведена в Америка, а също така и ниската за момента стойност на щатския долар на световния пазар. По този начин конкурентоспособността на американските фирми ги поставя в доста по-добра позиция от ,например европейските. Естествено, че с азиатските производители ценово не може да с е борят, но затова и съществуват съответните качествени нива при избор от клиент.“

С какво впечатление от града Лас Вегас се завърнахте?
„На първо място бяхме силно впечатлени от мащаба на търговското изложение, както и от иновативността и креативността на различните фирми и компании от цял свят. Оценяваме възможността за осъществяване на ценни контакти със съвсем различен слой местни производители, които на посещават европейските изложения. Тук е мястото да поясня, че това изложение също така се различава по характер от повечето посещавани от нас европейски такива. В Европа посещаваме предимно изложения и обучения силно специализирани в областта, която генерално нашата компания развива на българския пазар, а именно: висококачествени конферентни системи, професионална озвучителна апаратура и презентационно оборудване. Този факт допълнително допринесе към обогатяването на предлаганите услуги и сектора на бизнеса на родна почва.

Разбира се трябва да се отбележи перфектната организация на самото изложение и всички съпровождащи мероприятия, присъща на американското общество и начин на живот. Останахме очаровани и от смия град, Лас Вегас представлява една прела изкуствено създадена и озаряваща иначе прашната и скучна пустиня. Не напразно повечето американци посетили града, се снимат на фона на Айфеловата кула, копие на оригиналната парижка забележителност, виждат водните канали, пресъздадени по подобие на венецианските, римските форуми и Колизеума и т.н., и решават, че няма смисъл да се ходи чак до Европа, при условие, че тук всичко е събрано буквално на крачки едно от друго.“ -разказва инж. Гедов.

Успешно ли бе за вас посещението на CES 2012?
Да, може да се каже, че се установиха полезни и важни контакти с различни фирми производители. Благодарение на осъществени подобни срещи в Европа, сега Конгрес Инженеринг е официален представител за България на редица европейски компании лидери в конферентния бранш. Така компанията ни е в състояние да предложи най-добрите цени и безконкурентни условия на своите клиенти. Сега ни предстои доста работа за утвърждаване на осъществените връзки и договаряне на новите услуги, които съвсем скоро ще започнем да предлагаме на българския пазар.“

KEEP READING

Конгрес Инженеринг посрещна руската федерация в Пловдив

октомври 1, 2011 |by congress | 0 Comments | Конгрес Инженеринг, Конферентна техника

От 26 септември до 1 октомври 2011 г. в шеста палата на Международния Пловдивски Панаир Конгрес Инженеринг бе технически партньор на експозицията и презентацията на Руската Федерация.

Русия беше страна партньор и Почетен гост на изложението, което даде възможност най-широко и пълно да бъдат представени руските технологии и разработки в онези области на науката и техниката, в които нашата страна традиционно заема челни позиции.

За събитието организирано от Министерство на образованието и науката на Руската Федерация с подкрепата на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация в шеста палата на Международния Технически Панаир в град Пловдив, фирма Конгрес Инженеринг професионално обезпечи техническите изисквания и нуждата от видео презентационна и озвучителна апаратура от най-високо качество.
За нуждите на събитието Конгрес Инженеринг подсигури три броя професионални видео стени и три броя 32″ тъч скрийн дисплеи. Под постоянния професионален контрол на инж. Велизар Монев от Конгрес Инженеринг, високите стандарти на руската делегация бяха безупречно покрити с изградената видео стена с размер 4 метра широчина и най-тънкия създаван, до момента, борд между дисплеите.

Хиляди посетители се насладиха на удобството на големите тъч скрийн дисплеи, разположени из палатата с интегрирани презентации и помощна информация за изложителите. Дори министър председателят на Република България г-н Бойко Борисов оцени високо технологичния начин за презентиране и визуализиране на информацията за участниците в руската палата, представени от Конгрес Инженеринг.

Управителят на фирма Конгрес Инженеринг, г-н инж. Кристиян Гедов, бе официално поздравен от представителите на Руската Федерация, за демонстрирания професионализъм и високото качество на предоставената визуална и презентационна техника.

KEEP READING

Конгрес Инженеринг проведе обучение

февруари 18, 2010 |by congress | 0 Comments | Конгрес Инженеринг, Конферентна техника

На 17 и 18 февруари 2010 г. компанията проведе ежегодното обучение на партньорите си

Събитието се състоя в зала Пловдив в СТЦ Интерпред. Бяха поканени представители на маркетинг отделите на партньорските хотели, с които фирмата работи, както и представители на преводачески, туроператорски, PR агенции и други фирми.
В рамките на обучението Управителя на Конгрес Инженеринг – инж. Кристиян Гедов, представи подробно дейността на цялата фирма, като отдели специално внимание на: системи за симултанен превод, дискусионни системи, както и общо озвучаване на зали. След като месец по-рано на изложението ISE 2010 в Амстердам бе представена новата дискусионна система на BOSCH – CCS 900 Ultro, за първи път в България, г-н Кристиян Гедов имаше удоволствието да запознае своите партньори с нея. Бяха засегнати, както новите възможности на системата, така и се обърна внимание на стилният и дизайн.
Гост на проведеното мероприятие бе инж. Александър Стоянов, ръководещ офиса на BOSCH направление „Системи за сигурност“ в България. Представяйки се на цялата аудитория той запозна участниците с дейността на BOSCH „Системи за сигурност“.

Нови по-ниски ценови условия предоставени от Конгрес Инженеринг в наемния сектор бяха предложени на участниците от организатора на цялото събитие г-жа Яна Желязкова. Нови предложения при комплексно оборудване на конферентни зали, бяха представени от г-н инж. Велизар Монев.

Гостите се запознаха и получиха новата презентация на Конгрес Инженеринг. Бе раздадена и брошура с 36 базови варианта за изграждане на гръб на сцена.

Ръководството на Конгрес Инженеринг смята и за в бъдеще да продължи да развива идеята за ежегодни обучения на партньори, вярвайки, че броят им постоянно ще нараства.

KEEP READING